Llibre: Mossad

[Listening: Otis Redding – Sitting At The Dock Of The Bay]

Doncs ja m’he acabat el llibre del Mossad (aqui en anglès). Donant una volta per CPI, vaig veure una ressenya sobre aquest llibre del novel·lista i periodista irlandès Gordon Thomas, on fa un repàs de la historia del servei secret israelita, Mossad, des d’abans que es crees, el 1951, fins a l’actualitat (hi ha edició actualitzada al 2007).
El llibre resulta entretingut. Exposa com funciona un dels serveis secrets, al meu entendre, més efectius del mon, quin comès té, quina classe d’operacions duu a terme… A més, ho fa paral·lelament a la història del nou estat d’Israel, amb la seva creació, les èxodes de jueus d’arreu d’europa cap al seu nou país, les guerres amb els veïns, etc.
Si bé resulta útil per als que no coneguin què és en realitat un servei secret, i informador als que ja ho sàpiguen (respecte a algunes operacions dutes a terme realment pel Mossad), el llibre peca, al meu entendre, una mica de fantasiós. Hi ha alguns passatges del llibre que resulten una mica difícils de prendre com a veraços 100% i d’altres, directament, semblen exagerats, ja sigui per desconeixença de l’autor, o per voluntat expressa (em ve al cap, per exemple, quan parla d’un software capaç d’infiltrar-se en qualsevol pc del món, de creuar dades, emetre judicis lògics, etc.).
A més a més, el llibre peca d’un cert caos alhora de definir una línia cronològica en el temps. Va i torna en el temps constantment, el que fa difícil fer-se una idea de decurs ordenat dels esdeveniments, així com de les diferents personalitats que hi van apareixent. Al meu entendre, una estructuració una mica més acurada, un maneig de les personalitats i noms que hi apareixen, i, sobretot, un índex de citacions hagués resultat en un llibre molt més robust.

De totes formes, és un llibre entretingut, que jo valoraria com a interessant.

[Listening: Otis Redding – Midnight hour]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: