Llibre: Carretera peligrosa

[Listening: Dhira – Una familia]

El llibre comença d’una forma q no m’agrada: Pel final. No sé pq, sembla q s’ha posat de moda el fet de començar un llibre per una escena del desenllaç, per a continuació narrar tota la història en forma de flashback. El q per mi hauria de ser un recurs necessàriament justificat per la narració, molts cops és emprat de forma innecessària. Crec, al meu entendre, q la majoria de cops aquesta estructura no ajuda en la narració. Ans al contrari, fa que el lector (almenys a mi em passa) endevini a partir d’aquesta escena la resta del final (o el q pot ser pitjor, ho intenti), si és q interpreta q l’escena pertany a l’inici del desenllaç, o q interpreti q és l’última i es pasi tot el llibre intentant lligar el q va llegint amb el q ha de passar al final, i acaba per destroçar el ritme propi de la narració.

Dit això, la resta del llibre (q podria perfectament haver començat en l’escena dos, al començament cronològic de la historia) m’ha agradat força. Novel·la negra ambientada en el Memphis dels anys 60, durant la màxima esplendor de Martin Luther King (que esdevé part activa del context del relat), narra la historia amb un ritme constant i suficientment alt per a mantenir l’interès, la historia resulta sòlida i ben exposada, i el final deixa satisfet, mantenint el nivell general del llibre i lligant bé la definició.

Al meu entendre, un llibre recomanable si es vol passar unes poques hores sense més pretensions que distreure’s. Una bona novel·la negra, en fi.

Jo la valoraria numèricament amb un 6,5 o 7.

Carretera peligrosa
Kris Nelscott
Editorial Tropismos
324 pàgines
ISBN: –

[Listening: Dhira – Siete planchas]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: