Llibre: Hechos insólitos de la segunda guerra mundial

[Listening: Eiffel 65 – I’m blue]

Escric un post que tenia pendent desde feia temps, quan em vaig acabar aquest llibre (deu fer un parell de setmanes ja, en tinc un altre de pendent tb).

El llibre està força bé, tant pels qui agrada conèixer la historia dels conflictes armats a Europa durant el segle XX, com per als qui agrada llegir simplement fets curiosos i, en gran majoria, reals.
Dic en gran majoria pq hi ha certes anècdotes q explica el llibre q resulten un pèl difícils de creure q passessin de debò. Algunes són ja directament posades en dubte per l’autor, i alguna, puntualment, m’han semblat una mica massa rocambolesques per a mi.

Això sí, resulta entretingut, tant per les anècdotes en sí (n’hi ha de força curioses), com per entendre com funcionaven les guerres 60 anys enrere. Guerres en les q la tecnologia actual no es podia ni imaginar, el q feia q les tàctiques, moviments, temps i tot plegat resultés completament diferent. En certes coses, s’assemblaven més a les guerres romanes (les q, fins als últims dos segles, eren les més avançades tàcticament de la historia) q a les actuals, molt deformades per la disponibilitat d’arsenal d’avui en dia. Curiosament, es podria ben bé dir q el canvi cap a la situació actual comença justament amb l’inici de l’era nuclear, punt final de la segona amb Hiroshima i Nagasaki (q, per cert, es veu q aquesta segona li va anar d’un pèl a no ser protagonista, per cedir el trist honor en les pàgines dels llibres en favor d’una altra ciutat). Més tard, la guerra de Vietnam seria la confirmació, per part americana, d’aquesta nova tendència.

A més a més, resulta força útil per a ordenar i repassar els coneixements sobre aquesta guerra q tinguem. De fet, al final del llibre hi ha una llista cronològica de les principals efemèrides del conflicte.

Em sembla q la valoro com a entretingut.

[Listening: un remix de máxima fm q no en sé el títol]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: