L’ajuntament de Begur no ens deixa nedar

[Listening: els nens de l’escola del cosmocaixa]

El diumenge 15 de Juliol de 2012 haviem quedat els dragons per a fer una travessa nedant per les aigües de pals i begur. Aquí teniu l’enllaç de la web de l’equip.

Doncs bé, resulta que l’ajuntament de Begur no deixa fer la travessa (ni idea de com ha anat la cosa, ni dels motius ni res…). A cegues, però pres per la indignació, he dirigit el següent escrit a l’alcalde de Begur,el senyor Joan Català Pagès:

Hola,

Voldria expressar la meva enèrgica queixa per la prohibició de realitzar una quedada per a nedar a les platges de Begur per al diumenge 15 de Juliol de 2012.

Per molt que m’hi esforci, la meva raó no em dóna prou per entendre que no es deixi que un grup no gaire nombrós de persones puguin quedar per a realitzar una activitat sana, recomanable i desitjable com és quedar per nedar.

Francament, no connec els motius de la negativa, però em costa molt d’imaginar un conflicte tan important per què un ajuntament no vulgui que es nedi de forma respectuosa i lúdica a les platges del municipi.

Més encara em costa no cedir a la temptació de creure que la prohibició respón a un any regulador i, per tant, un abús de poder.

A més, crec q escriure el mateix escrit al director dels diaris amb difusió al municipi. Estic molt empipat.

[UPDATE 2012-07-13]

Aquesta és l’explicació de com va anar:

Ens sap molt de greu informar-vos de que la Travessia que teníem programada i totalment organitzada aquest proper diumenge dia 15 de Juliol, ha estat suspesa pels motius que us passem a informar:

Hem rebut notificació del Ajuntament de Begur que ens prohibien efectuar l’esmentada Travessia, sota amenaces de detencions inclses (increïble però veritat), degut a que ho consideraven una proba esportiva i no teníem els permisos adients, ni d’ells mateixos ni del Departament de Costes de la Generalitat de Catalunya. Després de parlar amb ells via telèfon i via mail, explicant que era una trobada lúdica-festiva, que a més aportaria negoci a la zona, perquè inclòs teníem el restaurant reservat, no ens han fet ni cas i han continuat mantenint les seves amenaces, en el cas de que hi anem i ho fem.

Si no estava prou indignat ja, encara m’encenc més…

[/UPDATE]

[Listening: les criatures, als qui no se’ls acaba l’energia :-P]

Anuncis
Comments
4 Responses to “L’ajuntament de Begur no ens deixa nedar”
 1. Laura ha dit:

  Potser ho consideren prova esportiva perquè s’han de pargar 5 euros per inscriures’s!!!

  • antonae ha dit:

   No, és va parlar amb ells per telèfon. Els cinc euros eren per pagar-nos el lloguer dels kayaks q alguns de nosaltres haviem de remar.

   La diferència em sembla q és clara, no em sembla verosímil que es pugui entendre com una prova esportiva.

 2. El que es diu en aquestes notes res és cert:vaig parlar per telèfon amb un dels organitzadors i se li va comunicar que per poder realitzar la prova havia de demanar autorització a Costes de la Generalitat i que per part de l´Ajuntament, si Costes donava el permís,també ho autoritzaria tenint en compte que era una prova no esportiva,d´un gurp d´amics, encara que molts,i sense rebre cap contraprestació económica,Les actuacions posteriors que varen fer els organitzadors es desconeixen,però el cert és s´havia de sol.licitar el permís i obtenir-lo,amb al finalitat de que la concentració es realitzés amb les degudes condicons de seguretat i cap dels participants sofrís cap dany,Només cal pensar que passaria si l´actuació coincidís amb un prova esportiva organitzada per una altra entitat amb totes les garanties inclosa l´assegurança de responsabilitat civil.Qui va actuar tard i malament va ser l `organitzador de la concentració,que a més se li van donar els instruments per poder solucionar-ho.
  Voldriem saber qui va fer les amenaçes i contra qui.
  En qualsevol cas:l´any vinent sigueu més previsors,demaneu els permisos que determina la llei
  i que els organitzadors assumeixin les corresponents responsablitata,pel cas que es produeixi un accident.
  Begur està totalment d´acord amb la vostra idea però cal complir la llei.
  Resto a la vostra disposició tal com ern vaig oferir amb l´interlocutor telefònci

  • antonae ha dit:

   ups! no havia vist aquesta resposta fins ara…

   Hola jordi, gràcies per la resposta. Per a que un grup d’amics quedin a nedar a la platja, s’ha de demanar permís? A quedar un grup per nedar se’n diu nedar? Jo ho veig diferent, però en fi…

   Justament és això el que més critico: q s’hagi de demanar un permís per a nedar una colla plegats. D’aquí la meva crítica a ‘l’afany regulador’; havent passat gairebé un més, i amb els ànims més calmats, em continua sonant a ‘esta es una concentración no autorizada, disuélvanse’, dirigit a un grup d’amics xerrant.

   Resumint, com ho veig jo, si per a que un grup d’amics puguin quedar per a posar-se a nedar junts han de demanar abans permís i contractar una assegurança de responsabilitat civil, és q tenim una societat ben malalta, francament.

   Agraeixo la teva disposició. Ara bé, francament, crec que la propera vegada evitarem el municipi de Begur i el punt de vista que hi teniu. Ho dic sense cap acritut, però no el comparteixo en absolut. I de tot plegat, m’he quedat força decebut amb el consistori del municipi veí. Encapçalat per l’alcalde, que no ha sabut o no ha volgut respondre a l’escrit que li vaig adreçar.

   Salutacions,

   Anton

   pd. marco la casella de rebre notificacions puntuals per si tingués la sort de que tornis a participar de l’intercanvi de parers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: